29/7 ΕΩΣ 31/7/2022 3ΗΜΕΡΗ ΣΙΦΝΟ Τιμή κατ’ άτομο 180 €

1η ημέρα: 

Αναχώρηση το πρωί για το λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και μετάβαση στη Σίφνο. Άφιξη στο λιμάνι της Σίφνου, τις Καμάρες. Πρώτη γνωριμία με το νησί και επίσκεψη στην  Παναγιά του Βουνού ανενεργό μοναστήρι  κτισμένο το 1813. Aν προχωρήσετε λίγο παρακάτω στο προαύλιο χώρο θα απολαύσετε μια πανέμορφη εικόνα, την πανοραμική θέα του όρμου του Πλατύ Γιαλού και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.Εν προορισμός το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και διαθέσιμος χρόνος για ξεκούραση ή για μπάνιο στον Πλατύ Γιαλό,το απόγευμα μεταφορά και ξενάγηση στην όμορφη Απολλωνία, την πρωτεύουσα του νησιού Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη σε μία από τις πιο αξιοσημείωτες εκκλησίες της Σίφνου την Παναγία την Ουρανοφόρα όπου το εσωτερικό του Ναού κοσμούν σπάνιες εικόνες και ένα μοναδικό επιχρυσωμένο τέμπλο Μετά την ξενάγηση θα δοθεί ελεύθερος χρόνος για δείπνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα:

 Μετά το πρωινό αναχώρηση με πρώτη στάση το Κάστρο που βρίσκεται στην κορυφή ενός πετρώδους υψιπέδου με απόκρημνες βουνοπλαγιές και μοναδική πανοραμική θέα στη θάλασσα αλλά και τα γύρω νησιά. Το χωριό του Κάστρου ήταν πρωτεύουσα του νησιού μέχρι το 1836. Θα περπατήσουμε μέσα στα πανέμορφα σοκάκια του Κάστρου (το χωριό είναι μόνο για πεζούς). Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται και η πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, με μοναδική θέα στο Αιγαίο.θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ένα γεύμα ή κολύμβηση στο Βαθύ. Τέλος, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Νωρίς το απόγευμα και μιας και η Σίφνος είναι ένα νησί ξακουστό για την παραδοσιακή τέχνη παραγωγής κεραμικών θα μπορέσουμε να επωφεληθούμε της ευκαιρίας και να παρακολουθήσουμε μια επίδειξη παραγωγής κεραμικών από έναν από τους πιο φημισμένους αγγειοπλάστες της περιοχής.Αργότερα θα επισκεφτούμε τον γραφικό Αρτεμώνα, το παραδοσιακό αυτό χωριό, σχεδόν ανέγγιχτο από την μοντέρνα ζωή όπου θα δούμε την παλιά αριστοκρατική γειτονιά και θα θαυμάσουμε τις νεοκλασικές επαύλεις, και το ίδρυμα Δραγάτση την Έκθεση νεώτερης κεραμικής Ιστορίας της Σίφνου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον Αρτεμώνα μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο σας στη γραφική πλατεία του χωριού.Με την επιστροφή μας το βράδυ στον Πλατύ Γιαλό μπορείτε να κάνετε την βόλτα σας ή να απολαύσετε το ποτό σας στην παραλία. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: 

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο με προορισμό το φημισμένο μοναστήρι της Παναγιάς της Χρυσοπηγής, ένα πολύ σημαντικό αξιοθέατο του νησιού. Μετά από την επίσκεψή μας στο μοναστήρι, κατευθυνόμαστε με πορεία στην Χερρόνησο, ένα πανέμορφο μικρό ψαροχώρι, όπου θα έχετε τον χρόνο να απολαύσετε τον καφέ σας δίπλα στη θάλασσα. Εν συνεχεία αναχώρηση για το λιμάνι της Σίφνου, τις Καμάρες, οπού θα υπάρχει χρόνος για γεύμα, βόλτα και αγορές στα τοπικά μαγαζιά. Επιβίβαση στο πλοίο και μετάβαση στον Πειραιά.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο: από 180 €

Περιλαμβάνονται:

Εισιτήρια πλοίου Πειραιάς – Σίφνος – Πειραιάς

2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*

Μεταφορές και περιηγήσεις με πούλμαν

Ξεναγήσεις